När det gäller nöje och roliga saker som sker under den svenska sommartiden kanske inte gamla Gyllene Tider och sångaren samt låtskrivaren Per Gessle hade rätt i allt han sjöng om i sin populära låt Sommartider. skara sommarlandHur som helst är Skara Sommarland, som skapades redan år 1984 av Skaras stora nöjesprofil Bert Karlsson, ett populärt resmål under semestertider. Idag är denna härliga och intressanta park införlivad i något som kallas för Parks and Resorts Scandinavia. Här finns andra stora dragplåster som Liseberg, Vildmarkshotellet, Kolmårdens Djurpark och Aquaria vattenmuseum med i det breda fältet av underhållning. Skara Sommarland är dock något som lockar både barn och vuxna till att ha roligt och leka för en dag eller två.

Skara Sommarland har varje år cirka 300 000 till 400 000 besökare som gästar parken, vilket borde betyda att det finns något för alla här. De som ser till att alla trivs är cirka 2000 anställda under högsäsong, och omsättningen av attraktionen Skara Sommarland är omkring 1 miljard kronor. Om du nu ska besöka Skara Sommarland för första gången kommer du även att behöva hotell om du reser långväga, men detta är givetvis inget problem. Se dock till att boka i tid så att du inte blir sist i kön.

Ett besök på Skara Sommarland kan bli ett nöje för livet

När du helt enkelt har bestämt dig för att det är dags för ditt första, eller ett återkommande besök, till Skara Sommarland kommer du att veta att detta är stort och intressant. Kanske vet du dock inte att det är Skandinaviens största vattenpark. Här kommer både du och dina barn att få en härlig upplevelse, och något att minnas för resten av era liv. Så packa kameran, matsäcken och oömma kläder och bege er till detta äventyrsland och skapa minnen för livet. Det är dags för en oförglömlig upplevelse!