Information om Skara

skaraStaden Skara är en svensk stad som ligger belägen i Västra Götaland och har något under 20 000 invånare. I denna vackra sommarstad finns det massor av olika saker att finna. Till att börja med har staden en stor och bred kulturhistoria gällande äldre byggnader och det sätt som folk arbetade på många hundra år tillbaka. När du väljer Skara som ditt mål under din semester kommer du att mötas av något som har utvecklats från 1800-talets arbetarstad till att idag vara en av Sveriges mest besökta platser. Det som har gjort Skara känt är en stor och bred valmöjlighet inom utbildning. Här hittar du Katedralskolan, som är en av Sveriges äldsta skolor.

Hur som helst är det varken natur, kultur eller utbildning som har satt denna stad som en stor turistort på den svenska kartan. Här handlar det om en profil vid namn Bert Karlsson, och det hela började med Grammofonbolaget Mariann. Hit tog sig de allra största svenska artisterna för att nå lycka och framgång, vilket många även gjorde. Detta gav också pengar i Berts fickor, vilket ledde honom mot nya mål i livet. I Skara hittar du även Sommarland, vilket upprättades av Bert Karlsson redan 1984. Idag har denna plats för underhållning runt 350 000 besökare varje år.

Vad vore Skara utan Bert Karlsson?

På frågan vad denna stad skulle vara utan Bert Karlsson kommer de allra flesta att svara inget alls. Andra lever efter devisen att om inte en person finns hade någon annan kommit fram i ljuset. Hur det är med den saken kan ingen säkert svara på, men det som står klart och tydligt är att Bert Karlsson har varit bra för Skara, och att denna stjärna kommer att lysa även långt efter hans tid. Så går det till att sätta en stad på kartan i Sverige!